Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Aktuality > Zavádzame e-PIN pre platby kartou na internete

Zavádzame e-PIN pre platby kartou na internete

22.12.2020 15:13

Od prelomu roka bude potrebné dvojaké overenie

Pri platbe kartou v e-shope bude v niektorých prípadoch potrebné potvrdiť transakciu okrem overenia 3D Secure (kódom z SMS) naviac aj e-PINom.

E-PIN je trojmiestné číslo, ktoré nájdete vo svojom Internetbankingu alebo Smartbankingu v detaile platobnej karty. Každá platobná karta má svoj vlastný vygenerovaný originálny e-PIN, ktorý je nemenný a platí po celú dobu platnosti karty. Zobrazujeme Vám ho s predstihom, aby ste mali čas sa s ním zoznámiť skôr než ho budete potrebovať.

Viac informácií o dvojfaktorovom overení

Tento ďalší faktor overenia sa týka klientov, ktorí svoje platby kartou na internete autorizujú pomocou SMS kódu. Tým teraz pribudne pri platbách na internete práve druhý krok overenia - zadanie e-PINu.

Tí, ktorí platby kartou na internete overujú v mobilnej aplikácii, už podmienky silného overenia spĺňajú. Aj keď budú obe varianty overenia teraz zabezpečené dvoma úrovňami, odporúčame prejsť na potvrdzovanie platieb v mobilnej aplikácii, je to určite jednoduchší a rýchlejší spôsob.

Pre bezpečné platenie na internete ešte znova pripomíname dodržiavanie základných bezpečnostných pravidiel a odporúčaní. Buďte obozretní, kde citlivé údaje o svojej platobnej karte zadávate a e-shop si radšej vopred preverte. Nikdy nezadávajte svoje platobné údaje na základe podozrivých e-mailov alebo SMS. Znížte si limity platobnej karty pre internet na nulu a zvýšte ich len v čase platby.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,3782024,04380
USD1,119131,05393
GBP0,882200,83080
CHF1,015780,95660
PLN4,387094,13152

Kompletné informácie tu