Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio úspešne uzatvára svoju 17. sezónu

Fio úspešne uzatvára svoju 17. sezónu

8.12.2010 16:09

Rok 2010 je pre Fio významným míľnikom v jeho histórii, keď začalo úspešne ponúkať popri investičných službách spoločnosťou Fio o.c.p., a.s. aj bankové služby pod hlavičkou Fio banky. Dnes má už viac ako 70.000 klientov a poskytuje plnohodnotné investičné i bankové služby nielen v Českej republike ale aj na Slovensku.

Začiatkom mája Fio, burzovní společnost, a.s., získala bankovú licenciu od Českej národní banky a začala pôsobiť na trhu pod názvom "Fio banka, a.s.", pričom celý proces prebehol bez prerušenia služieb klientom. Fio banka na Slovensku naviazala na služby Fio, sporiteľného družstva a naďalej poskytuje kvalitné bankové služby za nulové či minimálne poplatky.

Fio banka získala v priebehu septembra a októbra vyše 7000 nových klientov a potvrdzuje tak svoj úspešný vstup na bankový trh. Počet klientov rastie trojnásobným tempom v porovnaní s dobou pred získaním bankovej licencie. Zároveň bola v Českej republike Fio banka v treťom štvrťroku po prvýkrát zaradená do klientskeho ratingu OVB Ústretová banka, v ktorom získala najlepšie hodnotenie a stala sa tak najústretovejšou českou bankou.

„Sme radi, že ľudia oceňujú naše produkty a transparentnú poplatkovú politiku. Neobmedzeného počtu tuzemských platieb, platieb medzi SR a ČR a platieb v rámci eurozóny zdarma využíva na Slovensku čoraz viac klientov nielen z radov fyzických osôb, ale aj podnikateľov a firiem, u ktorých býva úspora nákladov na finančné služby omnoho výraznejšia," komentuje priaznivý vývoj klientskej základne Ján Franek, člen dozornej rady Fio banka, a.s.

Na Slovensku popri Fio banke aj naďalej pôsobí obchodník s cennými papiermi Fio o.c.p., a.s., ktorý poskytuje prístup na finančné trhy.


Daniela Vašková
Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0354824,66652
USD1,118461,05330
GBP0,870130,81943
CHF0,986760,92927
PLN4,398784,14253

Kompletné informácie tu