Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka dvíha aj firmám úrok na účtoch na 2 %

Fio banka dvíha aj firmám úrok na účtoch na 2 %

3.4.2023 14:27

Firmy aj živnostníci si môžu vo Fio banke zriadiť účet Fio konto s úrokom 2 % p.a. pre vklad do 10 000 EUR a k nemu tiež nový Fio sporiaci účet s rovnakým úrokom, ale s neobmedzenou výškou úročeného vkladu a bez viazanosti. Okrem toho sa tiež dvíhajú úrokové sadzby u termínovaných vkladov pre právnické aj fyzické osoby, a to s maximom 2,80 % p.a.

Od dnešného dňa môžu s bezkonkurenčnými sadzbami na trhu uložiť svoje voľné peniaze aj podnikatelia a firmy. Odporúčame im využiť všetky benefity, aké tieto účty ponúkajú a sporiť súčasne na oboch aktuálne ponúkaných typoch účtov. Najefektívnejšie je vložiť 10 000 EUR na Fio konto a ďalšie voľné peniaze na Fio sporiaci účet. Pre úrok 2 % nie je potrebné splniť žiadne špeciálne podmienky. Veríme, že klienti tiež ocenia, že ich uložené peniaze nie sú viazané na určitú dobu a majú ich tak kedykoľvek k dispozícii,“ komentuje aktuálnu ponuku sporiacich produktov obchodný riaditeľ Jan Bláha.

Právnické osoby majú na Fio konte po novom úrokovú sadzbu 2,00 % p.a. pre pásmo do 10 tis. EUR. Touto sadzbou sa úročí každému klientovi práve jedno Fio konto a môže k nemu byť vydaná aj platobná karta. V prípade, že klient má viac ako jedno Fio konto, je táto sadzba použitá na to najskôr založené.

Uložené prostriedky nad 10 tis. EUR si môžete presunúť na Fio sporiaci účet, kde sa budú úročiť sadzbou 2,00 % p.a. bez obmedzenia výšky vkladu. Tento produkt je primárne určený na sporenie, preto k nemu nie je možné vystaviť platobnú kartu, rovnako ako je obmedzený počet odchádzajúcich platieb na 4 mesačne.

Oba typy sporiacich účtov si klienti založia zadarmo na ktorejkoľvek našej pobočke alebo online.

PLN4,459384,19960