Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka spúšťa Apple Pay pre Visa karty

Fio banka spúšťa Apple Pay pre Visa karty

7.2.2023 11:35

Fio banka po novom ponúka svojim klientom platenie telefónom či hodinkami prostredníctvom Apple Pay aj s kartou Visa. Rovnako jednoducho môžu vyberať z bankomatov alebo platiť v e-shopoch.

Používanie Apple Pay je rýchle, jednoduché a bezpečné. Do aplikácie Wallet v iPhone si stačí nahrať platobnú kartu od Fio banky, jej pridanie zaberie naozaj len chvíľku. Aplikácia pracuje s virtuálnym odtlačkom karty, ktorý je pre každé mobilné zariadenie unikátny. Vďaka tomu sa k obchodníkovi nedostanú reálne údaje o platobnej karte klienta a tým je zaistená bezpečnosť. Platenie pomocou Apple Pay navyše zaberie iba pár sekúnd. Stačí priblížiť telefón či hodinky Apple a overiť platbu odtlačkom prsta, PINom alebo pomocou FaceID. Bezpečnosť a jednoduchosť, to sú dva hlavné piliere, na ktorých táto technológia stojí.

 „Platenie mobilom alebo hodinkami si naši klienti veľmi obľúbili a už teraz tieto technológie využíva viac ako 20 tisíc klientov. Teraz prichádza novinka aj pre klientov, ktorí majú iPhone a kartu Visa, s ktorou majú neobmedzené výbery zadarmo po celom svete. Tí teraz môžu nechať svoju klasickú plastovú kartu doma a vyraziť do mesta napríklad len s mobilom vo vrecku,“ komentuje sprístupnenie Apple Pay pre Visa karty obchodný riaditeľ Jan Bláha.

Spoločnosť Visa sa zameriava na to, aby spotrebiteľom naďalej poskytovala najjednoduchší  a najbezpečnejší spôsob platby bez ohľadu na to, akú formu platenia sa rozhodnú použiť. S Apple Pay  a zabezpečením Visa Token Service môžu ľudia platiť svojim mobilným telefónom alebo smart hodinkami rovnako pohodlne ako s bezkontaktnou platobnou kartou. Vďaka ďalšej vrstve zabezpečenia digitálnych platieb je zaručená ich maximálna bezpečnosť,“ hovorí Ľubica Gubová, Country Manager spoločnosti Visa pre Slovensko.

Samotná aplikácia, ako aj jej používanie je samozrejme zadarmo. Platiť s Apple Pay je možné na  e-shopoch alebo vyberať z bankomatov, ktoré podporujú bezkontaktné výbery.

Pre viac informácií k Apple Pay navštívte https://www.apple.com/sk/apple-pay/ 

 


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,9333024,56970
USD1,101801,03761
GBP0,885540,83395
CHF1,005610,94702
PLN4,459384,19960

Kompletné informácie tu