Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka ponúka investície do vlastného podielového fondu

Fio banka ponúka investície do vlastného podielového fondu

26.1.2021 11:23

Fio banka rozširuje ponuku investičných produktov a jej klienti odteraz môžu obchodovať s podielovými listami podielového fondu Fio investičnej spoločnosti. Podielové fondy môžu byť z hľadiska pomeru výnosov a rizika rozumným kompromisom medzi sporiacimi účtami a samostatným obchodovaním na akciových trhoch.

Obchodovanie s podielovými listami je vhodné pre začínajúcich aj skúsených investorov, ktorí ich môžu využiť ako doplnok k rozšíreniu svojho portfólia. O podielové fondy sa stará tím skúsených maklérov, ktorí investície klientov spravujú, a klienti tak môžu len pokojne sledovať ich vývoj. Nakupovať je možné aj pravidelne po menších čiastkach, už od 10 EUR mesačne. Vďaka tomu môže byť investícia do podielového fondu vhodná ako forma dlhodobého odkladania úspor, obzvlášť v dobe nízkych úrokových sadzieb vkladov. Investícia do podielových listov tak môže ponúknuť vyššie zhodnotenie (za cenu vyššieho rizika) pri zachovaní maximálnej jednoduchosti. Nakupovať a predávať je možné online cez investičnú aplikáciu e-Broker alebo priamo v Internetbankingu. Zriadenie a následné vedenie obchodného účtu je zdarma a rovnako klienti neplatia ani žiadne vstupné poplatky. Aktuálne môžu klienti investovať do Fio globálneho akciového fondu v dvoch triedach, v eurách alebo českých korunách. Všetky informácie sú dostupné na webe www.fiofondy.sk.

"Fio globálny akciový fond za viac ako dva roky fungovania v Česku dosiahol zhodnotenie cez 40 %, a tak veríme, že jeho rozšírenie o eurovú triedu bude taktiež úspešné. Vďaka tomu môžu naši slovenskí klienti ukladať svoje úspory pohodlne vo svojej domácej mene. Investovanie do podielových fondov je jednoduché, online a bez zbytočných a skrytých poplatkov. Veríme, že investičné fondy oslovia našich súčasných klientov, ale aj ďalších, ktorí by sa sami na vlastnú päsť investovať neodvážili. S nami tak môžu získať prvú skúsenosť so svetom akciových trhov, " hovorí Jan Bláha, obchodný a marketingový riaditeľ Fio banky.

PLN4,453244,19382