Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Cez mobilnú aplikáciu Smartbanking je možné po novom autorizovať platby zadané v Internetbankingu

Cez mobilnú aplikáciu Smartbanking je možné po novom autorizovať platby zadané v Internetbankingu

30.9.2020 12:00

Fio banka rozširuje možnosti využitia mobilnej aplikácie, jej klienti ju teraz môžu používať aj pre potvrdzovanie prihlásenia, platieb a ďalších pokynov zadaných v Internetbankingu. Takže už nebude potrebné prepisovať SMS kód, ale stačí platbu potvrdiť v Smartbankingu.

Pohodlnejšie potvrdzovanie prihlasovania a príkazov zadaných v internetovom bankovníctve si pre svojich klientov pripravila Fio banka v najnovšej aktualizácii mobilného bankovníctva Smartbanking, a to pre obe platformy iOS a Android. Odteraz si tak môžu priamo v nastaveniach aplikácie môžu zvoliť, či budú chcieť platby zadané v Internetbankingu potvrdzovať aj naďalej opísaním SMS kódu alebo prejdú na pohodlnejšie potvrdzovanie transakcie v mobilnej aplikácii. Na nutnosť autorizovať nejaký pokyn potom užívateľov upozorní push notifikácia. Po kliknutí na ňu a prihlásení sa do Smartbankingu stačí potvrdiť transakciu štandardným PINom, odtlačkom prsta alebo skenovaním tváre.

Okrem zmeny priamo v aplikácii Smartbanking je taktiež možné uskutočniť zmenu nastavenia aj v Internetbankingu. Zmena sa prejaví ihneď a zasielanie push notifikácií je, samozrejme, zadarmo.

 „Na notifikácie na obrazovke telefónu si naši klienti už zvykli, keďže ich využívajú ako oznámenie o stave na účte, o pohyboch na ňom alebo napríklad pre potvrdzovanie platieb kartou na internete. Ďalšie rozšírenie je tak logickým krokom, naviac potvrdzovanie platieb zadaných v Internetbankingu pomocou Smartbankingu naši klienti už dlhšie žiadali. Mobilný telefón musia mať rovnako pri sebe, avšak teraz odpadne nutnosť prepisovania SMS kódu, kde je možné urobiť chybu. Takto stačí párkrát ťuknúť a všetko je hotové, “ dopĺňa Ján Franek, tlačový hovorca Fio banky.

Možnosť autorizovať prihlásenie, platby a ďalšie pokyny zadané v Internetbankingu prinášajú najnovšie verzie aplikácie Fio Smartbanking, konkrétne 2.2.3 pre Android a 2.3.1 pre iOS.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,9754024,60960
USD1,112401,04759
GBP0,880310,82902
CHF1,003000,94456
PLN4,437214,17872

Kompletné informácie tu