Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka okrem odkladu splátok ponúka aj odpustenie úrokov.

Fio banka okrem odkladu splátok ponúka aj odpustenie úrokov.

14.5.2020 09:00

Klienti Fio banky, ktorí sa dostali do finančných ťažkostí, môžu súčasne s odkladom splátok svojich úverov, taktiež požiadať o odpustenie úrokov po dobu 3 mesiacov.

O odklad splátok je možné vo Fio banke požiadať úplne elektronicky, stačí zaslať vyplnený formulár správou cez internetové alebo mobilné bankovníctvo. Formulár pre odklad splátok hypoték je dostupný na webových stránkach banky.

Nad rámec zákona (odklad splátok podľa zákona možný po dobu 9 mesiacov) sa však Fio banka rozhodla svojim klientom, ktorí sa dostali v dôsledku aktuálnej situácie do reálnej finančnej núdze, úplne odpustiť úroky, a to v momente, ak klienti požiadajú o odklad splátok po dobu 3 mesiacov. Odpustenie úrokov po dobu 3 mesiacov je možné len pri odklade splátok hypotéky o 3 mesiace.

Chceme pomôcť všetkým našim klientom, pre ktorých je aktuálna situácia príťažou. Preto sme sa rozhodli ponúknuť aj úľavy, ktoré sú nad rámec zákona, a to formou odpustenia úrokov, a to len v prípade odkladu splátok na tri mesiace. Veríme, že aj tento krok žiadateľom pomôže sa so vzniknutou situáciou lepšie vysporiadať,“ vysvetľuje krok banky obchodný riadtieľ Jan Bláha.

Odklad splátok je taktiež možný aj pri podnikateľských úveroch. Tieto žiadosti riešia bankári individuálne so svojimi klientmi.