Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka pôsobí na trhu už 10 rokov

Fio banka pôsobí na trhu už 10 rokov

1.4.2020 16:00

Fio banka dosiahla v roku 2020 významný míľnik, uplynie totiž 10 rokov od získania bankovej licencie pre poskytovanie finančných a investičných služieb.

Fio banka vznikla na základoch Finančnej skupiny Fio založenej ešte v roku 1993. Do tejto skupiny patril obchodník s cennými papiermi, rovnako tak ako sporiteľné družstvo. Postupom času sa začali poskytované služby podobať skôr malej banke a bolo logické, že transformácia na seba nenechá dlho čakať. V roku 2010 tak vznikla Fio banka, ktorá postupne rozšírila svoje aktivity úspešne aj na Slovensko. Fio banka stála v čele malých bezpoplatkových bánk, ktoré odštartovali bankovú revolúciu v Českej republike. Tento model a filozofiu tak úspešne aplikuje aj na Slovensku, čo dokumentuje aj rozrastajúca sa pobočková sieť, ktorá má spolu už 20 pobočiek. Svojím pragmatickým prístupom, dlhodobou víziou a stabilnou cenovou politikou si získala priazeň ľudí a mnoho ocenení z radu odborníkov.

„Existencia na slovenskom bankovom trhu po dobu 10 rokov pre nás znamená, že sme sa vydali správnym smerom, ale taktiež sa stáva záväzkom do budúcnosti nepoľaviť. Platí tak, že chceme aj naďalej naše služby zlepšovať, a súčasne prinášať nové. Určite je potrebné poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tomto prvom a významnom mílniku. Môžeme si pripomenúť, čo sme dokázali a mať z toho radosť. Rozhodne však nestojíme na mieste, ale ideme ďalej,“ dodáva generálny riaditeľ Fio banky Jan Sochor.

Fio banka v predchádzajúcom roku rozšírila svoje služby o niekoľko podstatných noviniek. Umožnila svojím klientom platiť mobilom prostredníctvom Apple Pay a Google Pay. Do Internetbankingu implementovala možnosť založiť si investičný účet z pohodlia domova, pristúpila k výraznému zníženiu až zrušeniu niektorých poplatkov a uviedla novú mobilnú aplikáciu Smartbanking.  

V roku 2020 sa Fio banka chystá pracovať ďalej na rozvoji mobilnej aplikácie a pripravuje aj platby prostredníctvom Garmin Pay a Fitbit Pay. Fio banka sa teraz môže pýšiť viac ako miliónom klientov, a zároveň verí, že rozširovanie ponuky jej služieb bude viesť k ďalšiemu nárastu spokojných zákazníkov.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0185424,65046
USD1,112161,04737
GBP0,881790,83041
CHF1,007610,94891
PLN4,450084,19084

Kompletné informácie tu