Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka umožňuje potvrdzovanie platieb kartou na internete v iOS mobilnej aplikácii

19.2.2020 10:27

Klienti Fio banky, ktorí využívajú Smartbanking pre iOS, už nemusia pri internetových transakciách kartou prepisovať SMS kód a môžu ho jednoducho potvrdiť vo svojom mobile. Platenie je tak pohodlnejšie a jednoduchšie.

Zjednodušenie potvrdzovania platieb kartou na internete si pre svojich klientov, ktorí majú mobilnú aplikáciu pre iOS, pripravila Fio banka do novej verzie Smartbankingu 2.1. Po novom si tak môžu zvoliť či budú chcieť platby u obchodníkov, ktoré podporujú službu 3D Secure, potvrdzovať aj naďalej opísaním SMS kódu alebo prejdú na pohodlnejší spôsob potvrdenia transakcie na displeji svojho telefónu. Nový typ potvrdenia sa na displeji zobrazí ako push notifikácia. Po kliknutí na ňu a prihlásení sa do Smartbankingu, tak stačí potvrdiť transakciu štandardne PINom, odtlačkom prsta alebo pomocou FaceID.

Ako prvý krok v push notifikáciách v mobilnej aplikácii sme zvolili práve platby kartou na internete, keďže týmto spôsobom platí naozaj skoro každý. Postupne plánujeme push notifikácie rozširovať, a to napríklad pre hlásiče alebo potvrdzovanie platieb zadaných v Internetbankingu. Samozrejme, pracujeme na tom, aby táto služba bola v čo najkratšom čase dostupná aj pre našich klientov s Android aplikáciou,“ hovorí Ján Franek, tlačový hovorca Fio banky.