Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka spúšťa Apple Pay

Fio banka spúšťa Apple Pay

15.10.2019 09:29

Fio banka ponúka svojim klientom platenie mobilným telefónom a inteligentnými hodinkami prostredníctvom Apple Pay. Rovnako tak bude možné jednoducho vyberať z bankomatov alebo platiť v e-shopoch

Používanie Apple Pay je rýchle, jednoduché, bezpečné a klientom tak odpadá nutnosť mať pri sebe klasickú platobnú kartu. Do aplikácie Wallet v iPhone stačí nahrať platobnú kartu Fio banky. Jej pridanie zaberie naozaj len chvíľku a hneď na to, je možné platiť mobilom. Aplikácia pracuje s virtuálnym odtlačkom karty, ktorý je pre každé mobilné zariadenie unikátny. Vďaka tomu sa reálne údaje o platobnej karte klienta nedostanú k obchodníkom, a tým je zaistená bezpečnosť. Platenie pomocou Apple Pay Vám zaberie len pár sekúnd. Platbu stačí mobilom alebo hodinkami overiť a to odtlačkom prsta, PINom alebo pomocou FaceID. Bezpečnosť a jednoduchosť sú dva hlavné piliere, na ktorých táto technológia stojí.

„Jednej časti našich klientov sme platenie mobilom umožnili už pred necelým polrokom, teraz prichádzajú na rad aj klienti s iPhonom. Tí môžu odteraz nechať klasickú plastovú kartu doma a vyraziť do mesta len s mobilom vo vrecku. Platiť s Apple Pay je jednoduché a veríme, že ho naši klienti budú vo veľkom využívať,“ komentuje sprístupnenie služby Apple Pay obchodný riaditeľ Jan Bláha.

Samotná aplikácia a jej používanie je samozrejme zadarmo. Platiť s Apple Pay je možné taktiež v e-shopoch. Mobilom je možné taktiež vyberať z bankomatov, ktoré podporujú bezkontaktné výbery. Aktuálne je možné do aplikácie pridávať debetné karty Mastercard a Maestro.

„Využívať na platenie len mobil je medzi Slovákmi čoraz obľúbenejšie. K tomuto rastu prispeli veľkou mierou platobné služby globálnych firiem na čele s Apple Pay, ktoré sme pomáhali na Slovensko priviesť. Sme radi, že službu Apple Pay majú teraz k dispozícii aj klienti Fio banky. K výhodám Apple Pay patrí rýchlosť, bezpečnosť a pohodlie pri vykonávaní transakcií, ktoré zabezpečuje technológia tokenov spoločnosti Mastercard, umožňujúca spoľahlivé prepojenie mobilného zariadenia s platobnou kartou,“ uviedol Luděk Slouka, riaditeľ rozvoja produktov a inovácií Mastercard pre Českú republiku, Slovensko a Rakúsko.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,9754024,60960
USD1,112401,04759
GBP0,880310,82902
CHF1,003000,94456
PLN4,437214,17872

Kompletné informácie tu