Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka predstavuje nový Smartbanking pre iOS

Fio banka predstavuje nový Smartbanking pre iOS

11.7.2019 11:24

Majitelia telefónov s operačným systémom iOS môžu od dnešného dňa sťahovať nový Smartbanking Fio banky. Aplikácia, na ktorej banka poslednú dobu pracovala, má nový dizajn a prináša nové funkcie.

Fio banka predstaví svojim klientom v oficiálnom App Store novú a modernú aplikáciu mobilného bankovníctva, ktorá je optimalizovaná aj pre tie najnovšie telefóny. S celkovou modernizáciou aplikácie súvisí aj vyššia bezpečnosť a zjednodušenie procesu aktivácie. Hneď po prihlásení je klientom k dispozícii „Nástenka“, ktorá ponúka možnosť nastaviť si ju podľa vlastných preferencií, napríklad rovnako ako v Internetbankingu. Nová aplikácia taktiež umožňuje vytváranie a úpravu trvalých príkazov alebo zobrazenie plánovaných či zrušených platieb. Novinky sa týkajú aj QR kódov, ktoré bude odteraz možné načítať taktiež z galérie alebo iCloudu. Jednoduchšie zasielanie finančných prostriedkov medzi kamarátmi a známymi predstavuje funkcia „Zaplať mi“, pomocou ktorej môžu klienti vytvárať QR kódy pre platby na vlastný účet.

„Našim cieľom bolo vytvoriť aplikáciu, ktorá sa bude dobre používať a bude vychádzať z nášho Internetbankingu. Po funkčnej stránke sme sa chceli tejto vízii čo najviac priblížiť. Plánujeme ju kontinuálne vylepšovať a pridávať nové funkcie, aby bolo časom možné vykonávať všetky operácie a manažment financií len prostredníctvom mobilu. Bezpečnosť financií v mobile je zaistená vďaka autorizácii každého prihlásenia či transakcie, a to PIN kódom, odtlačkom prsta alebo funkciou FaceID,“ hovorí Ján Franek, riaditeľ softwarovej divízie Fio banky.

Fio Smartbanking je určený pre telefóny s verziou iOS 11 a vyššou. Po istú dobu bude v obchode k dispozícii aj stará verzia aplikácie. Dočasne je tak možné využívať obe verzie Smartbankingu. Zároveň už teraz pracujeme aj na verzii pre operačný systém Android.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,9754024,60960
USD1,112401,04759
GBP0,880310,82902
CHF1,003000,94456
PLN4,437214,17872

Kompletné informácie tu