Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Jarná hypotekárna revolúcia vo Fio banke

Jarná hypotekárna revolúcia vo Fio banke

2.5.2016 10:30

Fio banka prichádza s výraznou premenou svojej hypotéky a prináša záujemcom o vlastné bývanie mnoho vylepšení a noviniek. Medzi tie hlavné patrí možnosť znížiť si mesačné splátky vďaka Hyposporiacemu kontu, a to úplne zadarmo, navýšenie zliav z úrokovej sadzby za refinancovanie a kúpu nehnuteľnosti alebo možnosť kedykoľvek predčasne splatiť celú hypotéku naraz alebo akúkoľvek jej časť bez poplatkov a sankcií.

Fio banka v rámci jarnej hypotekárnej revolúcie od základov zmenila svoj úver na bývanie. Na najnižšie úrokové sadzby teraz dosiahne oveľa viac žiadateľov, zľavy totiž platia pre záujemcov o hypotéku do 80 % hodnoty nehnuteľnosti, predtým 70 %. Okrem toho banka navyšuje zľavy z úrokovej sadzby, refinancovaniu prináša zľavu 0,4 %, kúpe nehnuteľnosti 0,3 % a zľava 0,1 % za objem je najnovšie dostupná pre hypotéky nad 37 500 €; predtým nad 75 000 €. Najnižšia úroková sadzba je tak teraz dostupná od 1,78 % aj pre päťročnú fixáciu.

Zásadnou novinkou je možnosť znížiť si mesačné splátky pomocou Hyposporiaceho konta, ktoré je teraz úplne zadarmo. Pokiaľ majú klienti voľné financie aspoň vo výške 2 000 €, môžu si ich uložiť na Hyposporiace konto a istina hypotéky vo výške aktuálneho zostatku na konte nebude úročená. V prípade, že by teda mali v priebehu celého splácania na Hyposporiacom konte čiastku vo výške istiny, budú splácať iba istinu, a ich úrok bude celú dobu 0 % p.a. Tým pádom nepreplatia vôbec nič naviac. Svoje úspory pritom majú neustále k dispozícii a môžu s nimi ľubovoľne nakladať.

Ďalšou výraznou novinkou, ktorú Fio banka pre klientov pripravila, je možnosť kedykoľvek mimoriadne splatiť akúkoľvek výšku hypotéky, kľudne aj celý úver naraz, a to úplne bez poplatkov.

„Rozhodli sme sa pre radikálnu zmenu a vylepšenie našich hypoték a teraz ponúkame klientom nielen hypotéku bez poplatkov a s nízkymi sadzbami, na ktoré dosiahne väčšina žiadateľov, ale tiež mnoho doplnkových výhod, ktoré im zjednodušia život s úverom. Svoje úspory si môžu z klasického sporiaceho účtu zadarmo previesť na Hyposporiace konto a tým si jednoducho a rýchle znížiť mesačné splátky. Prečo platiť viac, keď u nás môžu každý mesiac splácať menej vďaka vlastným našetreným peniazom? Veríme, že týmto krokom naše hypotéky ešte zatraktívnime a podporíme už tak stúpajúci záujem o nich,“ komentuje jarnú hypotekárnu revolúciu vo Fio banke jej obchodný a marketingový riaditeľ Jan Bláha.