Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Klienti Fio banky si môžu presunúť účty z iných bánk online

Klienti Fio banky si môžu presunúť účty z iných bánk online

20.5.2021 10:22

Po novom si môžu existujúci klienti Fio banky online zrušiť účet v inej banke a previesť peňažný zostatok, trvalé príkazy i inkasa. To všetko vykonajú online priamo vo svojom Internetbankingu.

Služba Kód mobility v súčasnosti nie je dostupná, a preto nie je možné zrušiť účet v inej banke online prostredníctvom Fio banky. Veríme, že táto služba bude čoskoro opäť dostupná. Děkujeme za pochopení.


Vďaka Kódexu mobility si môžu klienti ľahko vybaviť prechod medzi bankami, pretože nová banka im pomôže previesť najmä trvalé príkazy a inkasá a tiež pôvodný účet za klienta zruší. Po novom je vo Fio banke možné celý tento proces vybaviť online priamo v Internetbankingu. Existujúci klienti si tak môžu jednoducho, zadarmo a z pohodlia domova nechať previesť finančný zostatok zo svojho účtu v inej banke, rovnako ako trvalé príkazy a inkasá, ktoré na pôvodnom účte majú. Fio banka za klienta vybaví aj samotné zrušenie účtu.

"Podľa našich skúseností má veľké množstvo klientov účty v niekoľkých bankách a to často len z dôvodu, že sa im do banky nechce kvôli zrušenie účtu osobne chodiť. Takto môžu celú záležitosť vybaviť online len vyplnením žiadosti v Internetbankingu. O túto online možnosť ale nemusia byť ochudobnení záujemcovia, ktorí u nás účet ešte nemajú a chceli by k nám prejsť a previesť nastavenie trvalých príkazov a inkás z pôvodného účtu. Môžu si totiž účet založiť jednoducho online na webe alebo cez mobilnú aplikáciu a následne, keď sa prihlásia do internetového bankovníctva, tak tam je možné požiadať o prechod nastavenia svojho pôvodného účtu. Nemusia tak kvôli presunu navštevovať pobočku," odkrýva možnosti, ktoré táto novinka ponúka, obchodný riaditeľ Fio banky Jan Bláha.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,9333024,56970
USD1,101801,03761
GBP0,885540,83395
CHF1,005610,94702
PLN4,459384,19960

Kompletné informácie tu