Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka rozširuje možnosti zabezpečenia a nastavenia platobných kariet

Fio banka rozširuje možnosti zabezpečenia a nastavenia platobných kariet

4.5.2021 12:40

Klienti Fio banky majú teraz väčšiu kontrolu nad svojou platobnou kartou vďaka možnosti blokovať vybrané typy transakcií, napríklad tie s nevýhodným kurzom (DCC), podľa konkrétnej krajiny alebo obchodníka. Tieto funkcie prispejú k zvýšeniu bezpečnosti i komfortu.

Vďaka novým možnostiam si klienti Fio banky môžu sami ovládať bezpečnostné nastavenia platobných kariet a blokovať rôzne typy transakcií. Jedná sa napríklad o transakcie v zahraničných bankomatoch alebo na termináloch s nevýhodným kurzom vďaka službe DCC, na ktorú banka pravidelne upozorňuje. "Služba DCC nazačiatku vyzerá lákavo. Zákazníkovi ukáže čiastku výberu alebo platby v mene, v ktorej je vedený jeho účet, takže nič nemusí zložito prepočítavať. Prevod ale býva v nevýhodnom kurze pre klienta, preto je vždy vhodnejšie zvoliť platbu v miestnej mene. Teraz si túto nevyžiadanú konverziu môžu klienti sami vypnúť a vyhnúť sa riziku už vopred, " vysvetľuje jednu z noviniek obchodný riaditeľ Fio banky Jan Bláha.  

Okrem transakcií s nevýhodným kurzom je novinkou tiež možnosť blokovať platby z konkrétnych štátov alebo u konkrétneho obchodníka, výbery v bankomatoch s dodatočným poplatkom prevádzkovateľa alebo internetové transakcie bez dodatočného overenia 3D Secure. V nastavení platobnej karty si môže jej majiteľ tiež zablokovať aj jednotlivé typy transakcií, ako výbery z bankomatu všeobecne, platby na termináloch, internetové transakcie a pod.

„Vďaka vlastnému processingu kartových transakcií môžeme našim klientom ponúknuť rozšírené možnosti nastavenia a zabezpečenia platobných kariet. Okrem rôznych typov blokácii sme tiež zjednodušili nastavovanie limitov platobnej karty, ktoré si klienti môžu meniť v Internetbankingu aj Smartbankingu online a zadarmo. Znižovanie limitov a ich zvyšovanie iba na konkrétne platby je jedným z účinných postupov, ako predchádzať škodám pri zneužití platobnej karty. Veríme, že tieto zmeny našim klientom pomôžu sa lepšie ochrániť pred nepríjemnými situáciami a ocenia, že ich peniaze sú ešte viac v bezpečí," dodáva Jan Bláha.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,8521624,49284
USD1,103641,03934
GBP0,883610,83213
CHF1,008390,94964
PLN4,455054,19552

Kompletné informácie tu