Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka spúšťa Google Pay

Fio banka spúšťa Google Pay

2.4.2019 11:05

Fio banka začala svojím klientom ponúkať možnosť platenia mobilným telefónom, a to prostredníctvom aplikácie Google Pay. Pomocou tejto aplikácie si klienti môžu vyberať z bankomatov alebo platiť v e-shopoch.

Platenie mobilným telefónom predstavuje rýchly a moderný spôsob platenia, ktorý v budúcnosti môže čiastočne nahradiť aj klasickú plastovú platobnú kartu. Vnímali sme veľký záujem o túto službu. Sme preto radi, že ju našim klientom môžeme ponúknuť,“ predstavuje možnosť pridania Fio kariet do aplikácie Google Pay obchodný riaditeľ Jan Bláha.

Používanie Google Pay je rýchlejšie, jednoduchšie a bezpečnejšie ako platenie hotovosťou alebo platobnou kartou. Aplikácia pracuje s digitálnou verziou karty, ktorá je pre každé mobilné zariadenie unikátna. Vďaka tomu sa obchodník nedozvie žiadne reálne údaje o platobnej karte klienta. Platenie pomocou Google Pay naviac zaberie maximálne pár sekúnd. Pri platbách vo výške do 20 EUR stačí telefón iba rozsvietiť a priložiť k terminálu, pri platení vyšších súm je potreba telefón ešte odomknúť – to slúži ako náhrada zadávania PIN kódu. Bezpečnosť a jednoduchosť, to sú dva hlavné piliere, na ktorých táto technológia stojí.

Samotná aplikácia a jej používanie je, samozrejme, zadarmo. Platiť s Google Pay môžu majitelia mobilných telefónov s operačným systémom Android vo verzii 5.0 a vyššej. Taktiež je potrebné mať mobilný telefón s technológiou NFC, ktorá je nutná pre bezkontaktné platenie. Službu je možné využívať aj bez NFC. Následne s ňou môžu zákazníci platiť na viac ako 14 000 českých a slovenských e-shopoch.

Aktuálne je možné do aplikácie pridávať debetnú kartu MasterCard a Maestro. Klienti Fio banky môžu mobilný telefón s aplikáciou Google Pay využiť aj k výberom z bankomatov, ktoré podporujú bezkontaktné výbery. Opäť stačí len rozsvietiť, priložiť a zadať PIN.