Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > O nás > Média > Aktuality > Aké zmeny nastali po 14. septembri

Aké zmeny nastali po 14. septembri

16.9.2019 09:21

Čo sa mení resp. nemení, na čo si dať pozor

V dôsledku novej európskej smernice o platobných službách PSD2 prichádza niekoľko zmien, ktoré majú prispieť k zvýšeniu Vašej bezpečnosti. Tieto zmeny sme sa snažili implementovať rozumne tak, aby Vás to čo najmenej zaťažovalo. A teraz konkrétne:

Prihlasovanie do Internetbankingu

Pokiaľ sa budete prihlasovať prostredníctvom Vášho internetového prehliadača, nič sa pre Vás nemení. Pokiaľ sa však budete prihlasovať na inom mieste a my vyhodnotíme, že ide o zvýšené riziko, budeme po Vás žiadať dodatočné overenie pomocou SMS. Ani to Vás nemusí zaťažovať stále. Ak ide o Váš počítač/prehliadač v práci, môžete ho jednoducho označiť ako "dôveryhodný" a nič ďalšie naviac požadovať nebudeme a prihlásenie prebehne ako doteraz, prihlasovacím menom a heslom.

Platby v Internetbankingu a Smartbankingu

Tu nedochádza k zmene. Podmienky pre silné overenie už máme splnené, keďže do aplikácie sa prihlásite menom a heslom, ktoré poznáte len vy, a súčasne transakciu potvrdzujete unikátnou SMS správou, PINom alebo biometriou.

Platenie na internete

Zatiaľ sa nič nemení a platby v e-shopoch budete potvrdzovať SMS kódom.

Platenie prostredníctvom terminálov v obchode

Ani tu nedochádza k zásadnej zmene, avšak je možné, že niektorí obhcodníci ešte nebudú mať implementovaní nový software v platobných termináloch, a tak môže dojsť k zamietnutiu bezkontaktnej transkacie. V takom prípade je jednoduchým riešením kartu vložiť do terminálu a zadať PIN.


Dozor nad Fio banka, a.s. vykonává Česká národní banka.
Prehlásenie


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK25,9589724,59403
USD1,102101,03789
GBP0,885570,83398
CHF1,003080,94464
PLN4,440644,18196

Kompletné informácie tu