Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > Spravodajstvo > Novinky z burzy a komentáre > Český trh bez výraznejších impulzov nepatrne posilnil

Český trh bez výraznejších impulzov nepatrne posilnil

11.10.2006 16:45

Český trh bez výraznejších impulzov nepatrne posilnil

Pražská burza v stredu posilnila už len nepatrne. Index PX končil na 1471 bodoch. Na všetkých tituloch sa odohral pohyb +/- do 1%. Objemy sa oproti predchádzajúcemu dňu znížili. Trhu v tejto chvíli chýbajú výraznejšie impulzy. V raste pokračovali akcie Erste (+0,5%), ktoré naďalej ťažili z informácií o záujme amerického giganta Citigroup zvýšiť svoju angažovanosť v regióne. Špekulácie o záujme amerických gigantov sa však už objavujú niekoľko rokov a vzhľadom k narastajúcim problémom v krajinách strednej Európy by takéto načasovanie bolo prekvapením. Technická korekcia naopak prevažovala na akciách Orco (-0,55%), ktorým do predchádzajúcich maxím už veľa nechýbalo. ČEZ sa dnes s objemom nad 1 mld. Kč nedostal, obchody prebiehali v závere ľahko nad 800 Kč. Na komoditných trhoch dnes sledujeme ďalší pokles. Napriek tomu, že telekomunikácie v Európe posilňovali, Telefonica 02 bola v druhej časti dňa pod tlakom a kurz neudržal métu 440 Kč (-0,24%). Z toho sa dá usúdiť, že na predajnej strane prevládali domáci investori. Zentiva sa udržala v kladných číslach (+0,34%), i keď maďarské farmaceutické firmy dramaticky oslabovali (Egis -8%, Richter -2,8%). Dôvodom sú vládne opatrenia na maďarskom trhu.

Fio, burzovní společnost, a.s., Pavel Hadroušek, maklér

Túto správu prevzala Fio o.c.p., a.s. od Fio, burzovní společnosti, a.s.
Dohľad nad Fio o.c.p., a.s. vykonáva Národná banka Slovenska.

Emitenti neboli oboznámení s týmito investičnými doporučeniami.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu na Burze cenných papierov Praha, a.s. a RM-SYSTÉM, a.s.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu u nasledujúcich emisiách: Komerční banka, a.s., ČEZ, a. s, Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd.
Fio, burzovní společnost, a.s. predchádza vzniku stretu záujmov vo vzťahu k investičným doporučeniam zodpovedajúcim vnútorným členením a pravidelnou vnútornou kontrolou.
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonáva Česká národná banka.


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0354824,66652
USD1,118461,05330
GBP0,870130,81943
CHF0,986760,92927
PLN4,398784,14253

Kompletné informácie tu