Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > Spravodajstvo > Novinky z burzy a komentáre > Investori sa obávajú o rast ekonomiky

Investori sa obávajú o rast ekonomiky

23.8.2006 17:05

Investori sa obávajú o rast ekonomiky

Po pozitívnom opene sa americké indexy nachádzajú momentálne v mínuse. Skokový pokles o zhruba pol percenta spôsobila správa o predaji existujúcich domov. Po krátkej konsolidácii pokles indexov pokračuje ďalej. Údaj o predajnosti bol netrpezlivo očakávaný. Júlový pokles o 4,1% je výrazne väčší, než predpoklady analytikov. Došlo rovnako k revízii údajov za jún, kde skutočný pokles bol väčší, než pôvodne oznámených 1,3%. Nová hodnota za jún je pokles o 1,6%. Z dát je zrejmé, že trh s nehnuteľnosťami je veľmi krehký. Vďaka značnému nárastu úrokových sadzieb v posledných rokoch a rastu cien nehnuteľností čím ďalej tým viac ubúda záujemcov o kúpu domu. Je zrejmé, že nových kupcov prilákajú jedine nižšie ceny. Trh s nehnuteľnosťami je dôležitý pre celú ekonomiku a tak ako je v túto chvíľu slabý, môže byť slabá i ekonomika. Investori sa čím ďalej tým viac obávajú, a tieto dáta nahrávajú tomu, či zásahy FEDu v minulých obdobiach nespomalili ekonomický rast príliš. Ďalším kamienkom do skladačky budú zajtra zverejňované dáta o predaji nových domov a objednávkach tovaru dlhodobej spotreby. Je pravda, že pokiaľ tieto dáta rovnako potvrdia spomaľovanie ekonomiky, nebude FED tlačený k ďalšiemu rastu sadzieb, čo by bolo pozitívne. Na druhú stranu bude dôležité, ako si v týchto podmienkach poradia jednotlivé spoločnosti a na koľko to ovplyvní ich budúce zisky.
Z indexu Dow Jones najviac oslabujú akcie obchodných reťazcov. Index Nasdaq-100 má svoju prvú hladinu podpory na úrovni 1.553 bodov.

Fio, burzovní společnost, a.s., David Brzek, maklér

Túto správu prevzala Fio o.c.p., a.s. od Fio, burzovní společnosti, a.s.
Dohľad nad Fio o.c.p., a.s. vykonáva Národná banka Slovenska.

Emitenti neboli oboznámení s týmito investičnými doporučeniami.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu na Burze cenných papierov Praha, a.s. a RM-SYSTÉM, a.s.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu u nasledujúcich emisiách: Komerční banka, a.s., ČEZ, a. s, Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd.
Fio, burzovní společnost, a.s. predchádza vzniku stretu záujmov vo vzťahu k investičným doporučeniam zodpovedajúcim vnútorným členením a pravidelnou vnútornou kontrolou.
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonáva Česká národná banka.


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0354824,66652
USD1,118461,05330
GBP0,870130,81943
CHF0,986760,92927
PLN4,398784,14253

Kompletné informácie tu