Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > Spravodajstvo > Novinky z burzy a komentáre > Nervozita vďaka rope

Nervozita vďaka rope

7.8.2006 15:24

Nervozita vďaka rope

Začiatok nového týždňa na amerických trhoch budú ovplyvňovať dve hlavné udalosti: opätovný rast ceny ropy a vyčkávanie na rozhodnutie FEDu o nastavení úrokových sadzieb. Rast ceny ropy sa naštartoval po oznámení spoločnosti BP, Plc., že bola nútená uzavrieť jedno z najväčších ťažísk v USA. Kľud neprinieslo ani prehlásenie iránskych predstaviteľov, ktorí naďalej nie sú ochotní vzdať sa svojho jadrového programu a pri obhajobe svojich myšlienok sa nebudú báť pritiahnuť ropné kohútiky. Trh je bez výraznejších korporátnych správ a za týchto okolností, pred dôležitým zajtrajším zasadnutím FEDu, sa investorom nebude veľmi chcieť otvárať nové pozície. Futures na americké indexy sa v priebehu celého dňa pohybujú v červených číslach, NASDAQ-100 futures krátko pred otvorením oslabuje o 0,4%. Prvá hladina podpory technologického indexu sa nachádza na úrovni 1.485 bodov. Predpokladáme, že výpredaje by nemali byť tak intenzívne, aby sa index pod túto hodnotu prepadol.

Fio, burzovní společnost, a.s., David Brzek

Túto správu prevzala Fio o.c.p., a.s. od Fio, burzovní společnosti, a.s.
Dohľad nad Fio o.c.p., a.s. vykonáva Národná banka Slovenska.

Emitenti neboli oboznámení s týmito investičnými doporučeniami.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu na Burze cenných papierov Praha, a.s. a RM-SYSTÉM, a.s.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu u nasledujúcich emisiách: Komerční banka, a.s., ČEZ, a. s, Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd.
Fio, burzovní společnost, a.s. predchádza vzniku stretu záujmov vo vzťahu k investičným doporučeniam zodpovedajúcim vnútorným členením a pravidelnou vnútornou kontrolou.
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonáva Česká národná banka.


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0354824,66652
USD1,118461,05330
GBP0,870130,81943
CHF0,986760,92927
PLN4,398784,14253

Kompletné informácie tu