Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > Spravodajstvo > Novinky z burzy a komentáre > Westell Technologies - vývoj titulu z Portfia

Westell Technologies - vývoj titulu z Portfia

1.8.2006 15:05

Westell Technologies - vývoj titulu z Portfia

Westell Technologies (WSTL), spoločnosť zaradená do nášho Portfia, stratila od začiatku roka značnú časť svojej trhovej hodnoty. Pokles odštartovali výsledky za fiškálny rok 2006 (končiaci 03/06) zverejnené 11.5. Napriek tomu, že tržby vzrástli o 5% na 283,2 mil. USD, čistý zisk klesol z 36,7 mil. USD na 12,9 mil. USD. Vďaka nižšej trhovej likvidite predajný tlak vyústil vo výraznejší pokles, ktorý sa zastavil až za nami avizovanou technickou podporou okolo 2 USD. Na minimách sa spoločnosť obchodovala pod svojou účtovnou hodnotou. K obratu z viac ako 3-ročných miním pomohli výsledky hospodárenia za prvý fiškálny kvartál 2007, ktorý spoločnosti skončil 30.06.2006. Hospodárenie spoločnosti, ktoré bolo oznámené minulý týždeň, bolo lepšie než vedenie spoločnosti pôvodne očakávalo. Tržby 65,4 mil. USD odpovedali priemernému odhadu, zisk však podstatne prevýšil očakávania spoločnosti (očakávané 2-3 centy/akcia) a dosiahol 4 centy/akcia. Napriek problémom si tak firma dlhodobo udržuje ziskové hospodárenie, keď išlo už v rade o sedemnásty ziskový kvartál. Podľa vyjadrení CEO Van Cullense, chce spoločnosť pokračovať v investíciách so zameraním na VoIP, Video/IPTV a širokopásmové multimediálne aplikácie. Výhľad spoločnosti na druhý fiškálny kvartál 2007 končiaci 09/06 predpokladá tržby v rozsahu 66 – 70 mil. USD. Zisk na akciu by mal dosiahnuť 3-4 centy/akcia. Dôležitým faktorom pre ďalší vývoj spoločnosti bolo predĺženie úverovej zmluvy s LaSalle Bank, ktoré sa definitívne podpísalo 10.6. Kreditná linka bola zvýšená z 30 mil. USD na 40 mil. USD. S použitím tejto kreditnej linky a vlastných financií má spoločnosť cez 80 mil. USD v likvidných prostriedkoch, ktoré môže využiť pre investície a na využitie prípadných príležitostí na trhu. Na začiatku minulého týždňa spoločnosť menovala nového viceprezidenta pre predaj a zákaznícky servis. Mark B. Skurla prešiel zo spoločnosti Visual Network. Za svoju viac ako 20- ročnú kariéru získal radu skúseností v oblasti telekomunikačného predaja a vzťahu so zákazníkmi, ktoré by mohli byť značným prínosom pre spoločnosť. Od svojho dna kurz vzrástol o viac ako 18% a pohybuje sa tesne pod hranicou 50-dňového kĺzavého priemeru 2,31 USD/akcia. Prerazenie tejto hranice by z technického pohľadu mohlo priniesť novú oporu pre titul a priestor k ďalšiemu posilňovaniu. Vďaka nižšej likvidite vyššie riziko pretrváva, ale doporučujeme akcie naďalej držať.

Fio, burzovní společnost, a.s., David Brzek, maklér.

Túto správu prevzala Fio o.c.p., a.s. od Fio, burzovní společnosti, a.s.
Dohľad nad Fio o.c.p., a.s. vykonáva Národná banka Slovenska.

Emitenti neboli oboznámení s týmito investičnými doporučeniami.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu na Burze cenných papierov Praha, a.s. a RM-SYSTÉM, a.s.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu u nasledujúcich emisiách: Komerční banka, a.s., ČEZ, a. s, Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd.
Fio, burzovní společnost, a.s. predchádza vzniku stretu záujmov vo vzťahu k investičným doporučeniam zodpovedajúcim vnútorným členením a pravidelnou vnútornou kontrolou.
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonáva Česká národná banka.


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0354824,66652
USD1,118461,05330
GBP0,870130,81943
CHF0,986760,92927
PLN4,398784,14253

Kompletné informácie tu