Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > Spravodajstvo > Novinky z burzy a komentáre > Nemecká nezamestnanosť sa zlepšuje

Nemecká nezamestnanosť sa zlepšuje

1.8.2006 11:36

Nemecká nezamestnanosť sa zlepšuje

Nemecký Spolkový úrad dnes uviedol, že podľa sezónne prepočítaných údajov klesol počet ľudí bez práce behom júla o 84.000 na 4,4 milióny uchádzačov a miera nezamestnanosti sa tak znížila na 10,6%. Tento výsledok je pomerne prekvapivý, ekonómovia očakávali nižší pokles a mieru 10,8%. Táto informácia je pre nemeckú ekonomiku povzbudzujúcou správou, keďže vysoká miera nezamestnanosti je brzdnou rýchlejšieho ekonomického rastu. Vyššia zamestnanosť totiž povedie k rastu spotrebiteľských výdavkov a to bude pozitívne ovplyvňovať celú ekonomiku. Správa je o to pozitívnejšia v kontexte s koncom svetového šampionátu vo futbale, kedy sa očakávalo ukončenie mnohých čiastočných záväzkov najmä v oblasti služieb. Index nákupných manažérov (PMI) sa naďalej udržuje nad hranicou 50 bodov, ktorá oddeľuje celkový rast od poklesu priemyselnej aktivity. Aktuálna júlová hodnota je 58,9 bodov (oč. 59 b.). PMI eurozóny splnilo presne očakávania a dosiahlo hodnoty 57,4 b. Priaznivé makroekonomické správy sa v začiatku neprenášalo do obchodovania a index DAX klesal o 0,5%, keď bol ťahaný dole hlavne akciami Deutsche Bank (DBK). Bankový ústav reportoval dnes kvartálne výsledky, v rámci ktorých varoval investorov, že napriek dobrému dlhodobému výhľadu súčasná neistota budúceho globálneho rastu ekonomiky by mohla finančné trhy negatívne zasiahnuť. Čistý zisk DBK dosiahol predpokladanej výšky 1,226 mld EUR, ale obchodný výsledok 1,717 mld EUR výrazne zaostal za očakávaním 2,209 mld EUR. Z ranného minima sa akcie už trochu zdvíhajú a oslabujú o 2,25% na 88,20 EUR. Celý index tiež posiluje a dostal sa do zelených čísel – DAX 5.687 b. +0,1%. Predpokladám, že obchodovanie bude pokračovať v úzkom pásme okolo včerajších záverečných hodnôt a trh bude vyčkávať na ďalšiu várku makroekonomických správ z USA, ktoré budú reportované o 14:30 hod.

Fio, burzovní společnost, a.s., David Brzek, maklér.

Túto správu prevzala Fio o.c.p., a.s. od Fio, burzovní společnosti, a.s.
Dohľad nad Fio o.c.p., a.s. vykonáva Národná banka Slovenska.

Emitenti neboli oboznámení s týmito investičnými doporučeniami.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu na Burze cenných papierov Praha, a.s. a RM-SYSTÉM, a.s.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu u nasledujúcich emisiách: Komerční banka, a.s., ČEZ, a. s, Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd.
Fio, burzovní společnost, a.s. predchádza vzniku stretu záujmov vo vzťahu k investičným doporučeniam zodpovedajúcim vnútorným členením a pravidelnou vnútornou kontrolou.
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonáva Česká národná banka.


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0354824,66652
USD1,118461,05330
GBP0,870130,81943
CHF0,986760,92927
PLN4,398784,14253

Kompletné informácie tu