Slovensky | English
Infomail: fio@fio.sk

Úvod > Spravodajstvo > Novinky z burzy a komentáre > Navarre corporation (NAVR) - informácie o titule

Navarre corporation (NAVR) - informácie o titule

28.7.2006 12:26

Navarre corporation (NAVR) - informácie o titule

Spoločnosť Navarre Corporation publikuje a distribuuje domáce multimediálne a zábavné produkty vrátane softwaru do osobných počítačov, audio a video tituly a interaktívne počítačové hry. Publikačnú činnosť vykonáva skrz spoločnosť Encore Software, Inc. a BCI Eclipse, ktoré boli Navarre pohltené v rokoch 2002 a 2003. Je tak v spojení s výrobcami počítačového softwaru ako je Microsoft Corp., Symantec Corp., Adobe Systems a ďalšími. V uplynulom roku sa Navarre potýkal s výraznými cenovými skokmi svojich akcií, ktoré spôsobilo opätovné včasné nedodanie finančných výkazov americkej Komisii pre cenné papiere (SEC), bankrot spoločnosti Musicland, alebo nakoniec zastavenie žaloby proti dcérskej spoločnosti Sybersound Records. Práve vďaka nedobytnej pohľadávke za Musiclandom vykázal pred pol rokom Navarre stratu vo výške 20 centov. Ale už minulý štvrťrok sa spoločnosť vrátila späť do ziskového poľa a výnos 3 centy/akcia je slušným prísľubom pre ďalší možný rast. Ten sa pre tento kvartál očakáva na 5 centov/akcia. Pre rast hovorí aj zvýšenie tržieb v júni z predaja video hier o 15% (za celý trh) a to i napriek tomu, že tento mesiac býva zvyčajne považovaný za jeden zo slabších. Konkrétne čísla hospodárenia Navarre budú zverejnené v pondelok 31.7. po uzavrení trhov a nasledujúci deň sprevádzaná multimediálnou konferenciou.
Z tlačových správ, ktoré Navarre uverejnila na svojich webových stránkach, je zrejmé, že sa táto spoločnosť snaží rozšíriť a zkompletizovať svoj sortiment výrobkov. Svedčí o tom aj fakt, že v priebehu minulého týždňa Encore podpísal niekoľkoročnú zmluvu s Hasbro Properties Group ohľadom vydávania počítačových verzií niektorých známych stolových hier spoločnosti Hasbro. Finančné detaily tohoto kontraktu neboli zverejnené. Ďalej došlo k uzavretiu zmluvy s Intuit Inc., vďaka ktorej bude Navarre distribuovať kompletnú produktovú radu spoločnosti Intuit v Spojených štátoch. Ide o dobre známe finančné software QuickBooks, Quicken a Turbo Tax. Ďalej bola tento štvrtok predĺžená zmluva s hudobným vydavateľom Cleopatra Records. Tieto správy vnímame ako pozitívny impulz k zvýšeniu konkurencieschopnosti Navarre, zlepšenie sortimentu jeho výrobkov a následne dosiahnutiu vyšších tržieb.
Doporučenie analytických domov pre spoločnosť Navarre je v priemere na stupni „držať“, posledná aktualizácia prebehla 5.6. spoločnosťou Matrix Research. Tá Navarre upgradovala zo „silne predávať“ na „držať“. Aj náš názor sa prikláňa k tomuto stupňu a doporučujeme NAVR zatiaľ držať. Viac o súčasnom stave tejto spoločnosti povedia pondelňajšie výsledky. V prípade dosiahnutia očakávaného zisku predpokladáme prerazenie 5 dolárovej hranice a otvorenie tak priestoru na ďalší rast.

Fio, burzovní společnost, a.s., Jana Havelková, makléř


Túto správu prevzala Fio o.c.p., a.s. od Fio, burzovní společnosti, a.s.
Dohľad nad Fio o.c.p., a.s. vykonáva Národná banka Slovenska.

Emitenti neboli oboznámení s týmito investičnými doporučeniami.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu na Burze cenných papierov Praha, a.s. a RM-SYSTÉM, a.s.
Fio, burzovní společnost, a.s. je tvorcom trhu u nasledujúcich emisiách: Komerční banka, a.s., ČEZ, a. s, Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd.
Fio, burzovní společnost, a.s. predchádza vzniku stretu záujmov vo vzťahu k investičným doporučeniam zodpovedajúcim vnútorným členením a pravidelnou vnútornou kontrolou.
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonáva Česká národná banka.


e-Broker

Prihlásiť sa | Demoúčet

Internetbanking

Prihlásiť sa | Ukážka

Smartbanking

Stiahnuť | Ako aktivovať


SLEDUJTE NÁS

Facebook Twitter YouTube

Kurzový lístok

NákupPredaj
CZK26,0354824,66652
USD1,118461,05330
GBP0,870130,81943
CHF0,986760,92927
PLN4,398784,14253

Kompletné informácie tu