Úvod > O nás > Média > Tlačové správy > Fio banka ponúka účty a výhodný platobný styk už v 15-tich menách

Fio banka ponúka účty a výhodný platobný styk už v 15-tich menách

10.4.2014 09:51

Fio banka, a.s., pobočka zahraničnej banky ponúka dvanásť nových mien, v ktorých je možné viesť bežný účet a realizovať zvýhodnený platobný styk. Celkom tak vedie účty a poskytuje výhodné platby už v 15-tich menách.

Novými svetovými menami, v ktorých je možné založiť Fio účet, je britská libra, švajčiarsky frank, nórska, švédska a dánska koruna, chorvátska kuna, poľský zlotý, maďarský forint, ruský rubeľ, austrálsky a kanadský dolár a japonský jen. Tabuľka mien, v ktorých Fio banka ponúka účty, je uvedená nižšie. V podporovaných menách je možné posielať a prijímať platby za nízke poplatky, resp. v rámci Fio úplne zdarma, a to aj z účtov alebo na účty, ktoré sú vedené napr. v eurách, kde bude platba odpísaná alebo pripísaná s prepočítaním podľa aktuálneho kurzu uvedeného v kurzovom lístku.

Pre klientov Fio banky, a to bez rozdielu pre fyzické i právnické osoby, sú prevody medzi akýmikoľvek účtami v rámci Fio banky zdarma a naviac on-line, 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Platí to aj pre prevody medzi Fio bankou na Slovensku a v Českej republike. Ľubovoľná platba prijatá z inej banky v podporovanej cudzej mene stojí 4 eurá, za odoslanú platbu do inej banky zaplatia klienti 8 eur (s dispozíciou SHA, pri ktorej poplatky platí každý svojej banke, alebo BEN, pri ktorej všetky poplatky hradí príjemca). Platby v EUR zostávajú samozrejme úplne zdarma. Prevody medzi účtami je možné vykonávať elektronicky aj osobne na pobočke. Pre platby v ruských rubľoch platí spočiatku špeciálny režim, v ktorom je možné platby do iných bánk zadávať iba na pobočke.

"Zaznamenali sme záujem klientov o bezhotovostný platobný styk vo viacerých menách, preto sme sa rozhodli výrazne rozšíriť našu ponuku v tomto smere. Veríme, že tento krok povedie k zvýšeniu atraktivity našich služieb pre podnikateľov aj fyzické osoby," hovorí k tomu Ján Franek, tlačový hovorca Fio banky.